Bílá vína

Bílá vína z našeho vinařství jsou skvělá nejen jako součást gastronomického zážitku při vynikající večeři, ale jsou i oblíbeným společníkem a prostředkem pro navození příjemné atmosféry při jakékoliv činnosti. Sklenka některého z našich bílých vín, při jejichž produkci je kladen důraz na šetrné a udržitelné pěstování révy a zpracování hroznů se pro vás stane osvěžujícím zážitkem za každých okolností.
Dle obsahu zbytkového cukru bílá vína dělíme na:
suchá: nejvýše 4 g zbytkového cukru / litr
polosuchá: 4,1–12 g zbytkového cukru / litr
polosladká: 12,1–45 g zbytkového cukru / litr
sladká: minimální obsah 45 g zbytkového cukru / litr
Všechna bílá vína je ideální podávat chlazená při teplotě 8-12°C, vhodná teplota konzumace je pak při 10-14°C. Víno by nikdy nemělo projít tepelným šokem.
Věřím, že v našich bílých vínech naleznete zalíbení ...
Váš vinař ![]()
